Убитите журналисти в Украйна станаха трима

Олес Бузина, Сергей Сухобок, основател на сайта „Обком“, Олга Мороз, главен редактор на регионалния „Нетешински вестник“.

Това са имената на тримата журналисти, убити в Украейна.

Новината за гибелта на Сухобок и Мороз бе разпространена часове след вчерашното убийство в Киев на журналиста Олес Бузина. При това се оказа, че двамата му колеги са застреляни преди него. А властите са си мълчали и за двата случая, съобщи Нюз.ру.

През нощта на 12 срещу 13 април в столицата е бил убит Сергей Сухобок, основател на сайта „Обком“. Украинското МВР в началото не е потвърдило новината. Това станало едва вчера. Милицията обаче твърди, че Сухобок е станал жертва на битов скандал с група хора, „изпаднали в опиянение“ заради Великденските празници. Тази година православният Великден бе на 12 април.

При това от Столичното МВР твърдяха, че Сухобок не е убит в Киевска област. По-късно стана ясно, че той е загинал в столицата. Днес журналистът ще бъде погребан в затворен ковчег, което усилва още повече мистерията около смъртта му.

На 15 април в дома си била намерена мъртва и журналистката Олга Мороз, главен редактор на регионалния „Нетешински вестник“. Убийството станало в град Нетешин в Хмелницка област.

По тялото на Мороз имало следи от насилие. От жилището изчезнали някои ценности, което навежда на мисълта за обир. Запознати твърдят, че журналистката подготвяла разследване за незаконна сеч на горите в региона.