Тялото на Янукович-младши е транспортирано в Крим

Тялото на сина на  бившия украински президент Виктор Янукович-младши, кийто загина при пропадане на автомобила в ледовете на Байкал, е изпратено с чартърен полет в Крим. Това съобщават иркутски медии, позовавайки се на информация от отворени източници.

Според информацията от местните журналисти е установено с „максимална достоверност“, че загиналият на 20 март във водите на Байкал Виктор Давидов, е синът на бившия президент на Украйна Виктор Янукович.

По-рано вечерта пристигнал на мястото чартърен самолет на авиокомпанията „Център-Юг“. Полет CTS9626 излетял на 22 март в 09.45 ч. местно време в Уфа. След по-малко от час (очевидно след зариждане с гориво), в 12.25 ч. влязъл в Симферопол. При това, ако се вярва на съобщенията в социалните мрежи, информацията за пристигането на самолета на летището в Симферопол били скрити.

Трагедията се случила в петък вечерта в района на северните покрайнини на остров Олхон. Автомобилът марка Volkswagen с петима пътници паднал в леда на езерото. По думите на спасителите, пострадалите са се озовали върху леда поради желанието си да направят снимки. Така те нарушили забраната, обозначена със съответните знаци. Пътниците в автомобила се спасили, но шофьорът не успял да махне предпазния си колан и се удавил.

Украинското министерство на вътрешните работи, без да дочака официални изявления, побърза да потвърди информацията за смъртта на Виктор Януович-младши. Съветникът на вътрешния министър Антон Геращенко написа на страницата си във  Facebook подробности около инцидента, в който синът на бившия президент на страната се удавил в ледените води на езерото Байкал.