Турне на Академичния ансамбъл на МВД с участието на Кобзон

Академичният ансамбъл за песни и танци на МВД  е професионален колектив създаден през 1973 година под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент).

От тогава Ансамбълът е изнесъл над 8000 концерта на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни между които Германия, Италия, Франция и САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния Изток. През 1988 г. Ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на Ансамбъла са удостоени с почетни звания “заслужил” и “народен артист”.
Пред българската публика Академичният ансамбъл, който е единствения военен колектив, имал изява в Сикстинската капела и ще се представи  руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като „Ой, цветет калина”, „Очи черные”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, „Подмосковные вечера”, „Катюша” и много други, както и  нов репертоар, в който са включени освен популярните военни песни, известни арии из опери.

Внимателно запазвайки  традициите на военното изкуство, ансамбълът се стреми да създаде нови и съвременни форми на  представяне. Богатият им   и разнообразен репертоар включва най-добрите примери на руски и чужди класики, модерни и народни песни и танци на народите на Русия, древни и съвременни войнишки песни.

Известни със своите кавъри на като « Sex Bomb » на Tom Jones , а като голям хит  се наложи песента « Get Lucky », с която участваха на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Сочи 2014, като видеото беше публикуван на YouTube и за три дни са придобили повече от един милион гледания.
Необходимо е да се подчертае, майсторството на солисти и аранжори, хумростичен  и моден стил, и не на последно място ретродиско .

На 6 април Ансамбъла  участва в церемония по награждаване на АRMENIA MUSIC AWARDS-2014 в държавния Кремълски дворец.

Ансамбъла ще получи на 12.05 наградата „Света София“ за  принос  в  развитието на руско-българските културни отношения на 20-тите юбилейни награди „ЗОЛОТАЯ МУЗА“. Събитието се реализира със съдействието на Столична община, Министерството на образованието, Посолстово на руската федерация в РБългария, Форум на руските съотечественици, Руския културно-информационен център в София Движение „Русофили“ и „ Жокер медиа“, под патронажа на Н. Пр. Юрий  Исаков- Извънреден и пълномощен посланник на Руската федерация в РБългария.

Билети за спектаклите, може да намерите в онлайн е мрежите на  Еventim.bg, касата на билетен център НДК, както и по градове.