Тръмп призова за добри отношения с Русия

Американският милиардер Доналд Тръмп „иска да поддържа добри отношения с Русия и другите страни“. Той потвърди това в понеделник, отговаряйки на съответния въпрос на пресконференция във Вашингтон, предаде ТАСС.

„Разбира се, – каза бизнесменът-републиканец, борещ се за президентския пост в САЩ. –  Добри отношения с Русия? Разбира се. Аз съм за добрите отношения с всички“.

Тръмп изрази мнение, че американските медии не съвсем вярно отразяват същността на отношението му към Русия и нейното ръководство. „Путин се изказва добре за мен и според мен, това е много приятно, – каза той, имайки предвид известния отзив на руския президент, който го определи като безспорен лидер в предизборната надпревара в САЩ. – На мен това по никакъв начин не ми влияе, с изключение на факта, че според мен, това е много приятно“.

„Ако имаме добри отношения с Русия, това е прекрасно, – продължи той. – Ако Русия иска да харчи милиони долари на ден за бомбардиране на ИДИЛ, то аз не възразявам“.

„На някои това не им се харесва и те казват: „Не, не, това е наша работа“, – каза Тръмп. – Но това не е наша работа. Ако Русия иска да се занимава с това, то аз съм изцяло за“.

„Искам отношенията ни с всички страни да бъдат добри, и така и ще бъде, те ще се подобрят значително“, увери политикът.