Тръмп отново нарече Путин „силен лидер“

Американският милиардер и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че смята руския държавен глава на „силен лидер“, но не влага в това определение някакъв оценъчен смисъл, предаде РИА Новости.

„Не съм казвал нищо такова, неправилно са ме цитирали, – отбеляза Тръмп в интервю за в. New York Times. – Аз просто казах, че той е силен лидер. Това е доста очевидно“.

Тръмп неведнъж е заявявал, че смята руския президент за силен лидер, при това, противопоставяйки го на Барак Обама, който подлага на критика заради многото неконструктивни решения, включително и по отношение на Русия. Тръмп подчертава обаче, че „силен не означава добър“.

Самият Владимир Путин по време на голямата пресконференция през декември нарече Доналд Тръмп ярък, талантлив човек и безусловен лидер в предизборната надпревара в САЩ. Руският президент отбеляза, че изказванията, които милиардерът използва за увеличаване на собствената си популярност са вътрешни работи, които не засягат Русия. Това, че Тръмп демонстрира желание за преминаване на друго ниво на отношенията с Москва обаче, в Русия е приветствано, добави Путин.