Тръмп обяви, че в най-скоро време ще се обади на Путин

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за Wall Street Journal, че би искал в най-скоро време да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, съобщи RT

Тръмп заяви и позицията си по Сирия: трябва да се съсредоточим върху борбата с терористите, а не върху свалянето на сирийския президент Башар Асад.

Новоизбраният президент разкри и какви ще са първите му стъпки след встъпването в длъжност. На първо място ще се заеме с решаването на „въпросите в здравеопазването, създаването на работни места, сигурността по границите и данъчните реформи“, предава РИА „Новости“.

Сред приоритетните си задачи Тръмп посочи и дерегулацията на финансовите институции, което ще позволи на банките отново да отпускат кредити.

След разговора си с Обама новоизбраният президент заяви, че е склонен да съхрани някои от неговите реформи в здравеопазването.

В интервю за CBS Тръмп разказа как в нощта на изборите му позвънила Хилари Клинтън. По думите на милиардера не й е било лесно да го направи, но въпреки това била „много мила“. Просто ми каза: „Поздравления, Доналд, добра работа“.