Тома Томов: Путин ще бъде детрониран от образа на главен демон

В Америка ще има много разделителни линии и ще има класова борба. Президентската кампания беше отвратителна особено със сексуалните дивотии. Тръмп ще върне върне голямата икономика. Ще задоволи неуспелите, бедните. Иначе новината, че е спечелил, бе експлозия за мозъка. Това коментира в „Тази сутрин” журналистът Тома Томов.

Той допълни, че никога не е предполагал, че милиардерът може да спечели изборите. „Целият американски естаблишмънт – Уолстрийт, Силиконовата долина, Холивуд, американската преса, банките, Блумбърг – всички бяха стегнали редици и бяха за Хилари Клинтън. Всички казваха, че тя ще победи”, припомни Томов.

„Това е бунт в целия свят – Брекзит, Америка. Бунтът срещу единия процент, който изсмуква живота и парите на бедните. За Тръмп са гласували бели и необразовани. Хората, които гласуваха за Клинтън бяха малцинствата. В Америка ще има много разделителни линии и класова борба. Но тя е велика страна и ще премине през това, ще се върви към индустриална революция“, прогнозира журналистът. Според Томов Тръмп може би ще води политика близка до тази на Рузвелт.

„Със сигурност няма да има война с Русия. Името на Русия беше споменато от Тръмп 168 пъти.  На Путин му се дава още живот и то много. Сега Путин ще бъде детрониран от образа на главен демон. В близките дни Путин ще отиде в САЩ. Ще има нова Ялта-2“, предвижда Томов.

Няма да има гражданска война след изборите в Америка, убеден е Томов. „Те са консервативна нация. Ще продължат напред с новия лидер и нов тип политика“.

В България ще слушаме новия шеф от Америка. Политиците ни не могат да правят нищо друго, освен да слушат.

Томов коментира и предстоящия балотаж: Има много омраза. Дайте да не я увеличаваме повече.  От омраза на политиците ще им се изправят всички мозъчни гънки. Много разделена нация сме. Модернизация така не се прави. Бях отвратен от двама министри, няма да им казвам имената, за да не си цапам устата. Казвам им: Проявете малко уважение към ген. Радев. Какво толкова като стане президент?! Познавам генерала от 10 години. Той познава всички основни американски мисии. Има широко геополитическо мислене.

По отношение на референдума Тома Томов заяви: Това, което прави Слави, е уникално. Това е гласът на народа. Нека да видим какво ще стане след промяната на политическия модел.