Терористите в Сирия са принудени да променят тактиката си под ударите на руската авиация

Терористите в Сирия понасят значителни загуби под ударите на руските самолети и са принудени да променят тактиката си, заяви пред журналисти зам.-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Игор Макушев.

„Под ударите на руските самолети бойците търпят значителни загуби и са принудени да променят тактиката на действията си, да разпръснат силите си, да се замаскират по-внимателно и да се укриват в населените места“, заяви Макушев.

„В тези условия за ефективното поразяване ВКС продължават системното използване на авиацията и увеличават интензивността на ударите“, каза генералът.

„За цели на ударите са избрани командни пунктове и свързочни възли на терористите, складове за оръжие и горивно-смазочни материали, както и бази за подготовка на терористи в провинциите Рака, Латакия, Хама, Идлиб и Алепо“, каза още Макушев.

Според информация на Генералния щаб, в резултат на ударите са унищожени „шест пункта за управление и свързочни възли, шест склада за боеприпаси и горивно-смазочни материали, 17 лагера и бази за подготовка на терористи, три подземни съоръжения в провинция Латакия, 16 укрепени района и отбранителни позиции с въоръжение и военна техника, 11 района, където са съсредоточени резерви на бандитските формирования, завод за ремонт на бронирана техника, 17 единици автомобилна и бронетанкова техника, две реактивни системи за залпов огън“.

Макушев съобщи също, че руската авиация с коректируеми бомби е унищожила щаб на групировка от формированието „Лиуа ал Хак“ в Сирия, ликвидирани са двама полеви командира на „Ислямска държава“ и около 200 терориста.

„От прякото попадение на високоточните бомби КАБ 500-С е унищожен щаб на групировка от формированието „Лиуа ал Хак“. Според радиопрехващането, в резултат на удара са ликвидирани двама високопоставени полеви командира на ИДИЛ и около 200 бойци“, каза той.

Групировката на ВКС на РФ в Сирия през денонощието в четвъртък срещу петък е нанесла удар по базата на терористите от „Ислямска държава“ и склад за боеприпаси в района Алепо и е унищожила около 100 терориста и склад за боеприпаси, съобщи още Макушев.

„В района на Алепа е нанесен удар по базата на бойците и склад за боеприпаси, оборудвани в сграда на бивш затвор. В резултат на удара са унищожени около 100 бойци и склад за боеприпаси“, каза той.

Освен това, по думите му, с ударите на авиацията е унищожена база за подготовка на бойци в планинско-горска местност в областта Латакия.

По думите на Макушев, ВКС на Русия в четвъртък е извършила 67 полета и е атакувала 60 обекта на терористите на територията на Сирия.

Руската авиация нанася точечни удари по обекти на терористите в Сирия от 30 септември.