Путин изрази съболезнования на семействата на загиналите при ХМАО

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков заяви, че лидерът на РФ Владимир Путин изрази съболезнования на семействата на жертвите на катастрофата в Ханти-Мансийски автономен окръг, предаде РИА Новости

„Путин в телефонен разговор с ръководителя на региона Наталия Комарова изрази най-дълбоки съболезнования на родителите, роднините и близките на децата, загинали в резултат на чудовищната катастрофа“, заяви той.

Песков отбеляза също така, че Путин е поръчал да се окаже цялата необходима помощ, включително да се осигури на пострадалите медицинско обслужване „на необходимото ниво“.

Смъртоносната катастрофа се случи на 4 декември. В резултат на сблъсък между два леки автомобила, автобус и камион загинаха не по-малко от 12 души, сред които 9 деца. Сред тях са членове детския спортен отбор по акробатика.

„Автобусът е силно повреден. Под отломките са извадени телата на девет деца на възраст между 12 и 14 години и един възрастен“, каза представителка на регионалната служба на министерството на вътрешните работи.

hm04

При инцидента пострадаха и други 21 души, като всички са настанени в болница.

На 5 декември в Ханти-Мансийски  ще бъде обявен траур за загиналите.