Тежка катастрофа в московското метро, има загинали

На 15 юли сутринта на Арбатско Покровска метро линия в Москва са дерайлирали три вагона, пострадали са 80 души, 15 са били спешно хоспитализирани, двама от тях са в крайно тежко състояние със счупен гръбнак и тежки травми, те са били хоспитализирани с хеликоптер.  Двама души са загинали.

По предварителна информация, вагоните са дерайлирали на 200 метра от станция „Славянски булевард”.

Както съобщиха правоохранителните органи, на мястото на инцидента пожарни и спасителни служби провеждат спешна евакуация между станциите „Парка на Победата” и „Славянски булевард”.

По информация на Министерството на извънредните ситуации на Русия, причината за катастрофата е станало внезапно повишение на високо напрежение по линията и рязко спиране на влака.  Около 50 пътници са успели да излязат на повърхността самостоятелно, те са с дребни наранявания и охлузвания, без опасност за живота.

„С помощта на хидравлични инструменти, спасителните служби за отворили вратите на единия вагон, който е бил напълно блокиран, след което започнала евакуацията”, съобщиха от пресслужбата на спасителните служби към Министерството на извънредните работи.