ТАСС: Българският служебен министър-председател не вижда много варианти за формиране на ново правителство

Служебният министър-председател на България Огнян Герджиков не вижда много варианти пред победилата на парламентарните избори в страната партия ГЕРБ при формирането на новото правителство на страната, предаде ТАСС.

„Вариантите за формиране на новото правителство не са много. Ще съм силно изненадан, ако лидерите успеят да се договорят за широка коалиция между ГЕРБ, БСП и „Обединени патриоти“, заяви Герджиков. Той предположи, че в края на краищата ГЕРБ ще формират коалиция с „Обединени патриоти“ и още в началото на май в България ще има ново правителство.
Герджиков високо оцени организацията и провеждането на изборите. „Организацията бе почти идеална. Всички служби бяха на местата си и предотвратиха множество нарушения, показаха реална борба срещу такива порочни явления като купуването на гласове“ , заяви министър-председателят.
Отбелязвайки проблемите, с които са се сблъскали българските избиратели в Турция, където на избирателните секции е имало големи опашки заради необходимостта да се попълва декларация на Български език, политикът подчерта, че „този, който гласува в българския парламент, трябва да знае български език“. „Научете езика, а след това гласувайте“, обърна се служебният министър-председател към българските избиратели в Турция.