С помощта на ВКС на РФ сирийските войски са освободили 28 населени места в Латакия

Ударите на руската авиация са помогнали на сирийските въоръжени сили да освободят от терористите 28 населени места за изминалото денонощие. Това съобщи пред журналисти началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ Сергей Рудской, предаде ТАСС.

„Използвайки ударите на руската авиация, сирийските войски постигнаха значителни успехи в хода на настъплението в района на Северна Латакия. Само през изминалото денонощие в този район са освободени от терористите над 92 квадратни километра територия и 28 населени места, в това число и стратегически важното за по-нататъшните действия селище Рабия“, каза той.

През последните три денонощия руските ВКС са изпълнили 169 полета и са нанесли удари по 484 обекта от инфраструктурата на терористите, съобщи още Рудской.

Той отбеляза, че за подкрепа на широкомащабните настъпателни действия на сирийската армия и отрядите на патриотичната опозиция от 22 януари ВКС на Русия нанасят масирани въздушни удари по обекти на терористите на територията на Сирия. „Денонощно се извършват от 70 до 100 полета“, уточни генералът.