Стрелков: Украинската армия готви чудовищна провокация

Председателят на правителството Владимир Антюфеев и министърът на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна рапублика (ДНР) Игор Стрелков съобщиха по време на  състоялия  се вчера брифинг, че украинските военни подготвят чудовищна провокация срещу тях.

Игор Стрелков разказа, че украинската войска готви провокация с цел да обяви ДНР за терористична организация. Планът на военните ще доведе до масово унищожение на мирното население. Този път замисълът е толкова чудовищен, че е трудно да повярва човек. Лъжата в украинските медии е безпардонна и изобилства от фантасмагории. За враговете няма нищо свято, никакви морални ограничения.

„Според получените и потвърдени данни, в продължение на три нощи на територията на Краматорското летище са доставени три ракети „Точка У“, готови за изстрелване. Целта този път са пречиствателните станции на Донецк и Луганск, където се съдържат съответно 120 хил. и 160 хил. тона хлор. Резервна цел е хранилището за амоняк на завода Стирол в Горловка“, съобщи Стрелков.

Министърът на отбраната на ДНР разказа още, че врагът предварително планира да проведе кампания, с коят цели да дезинформира, за да може да прехвърли вината за катастрофалните последствия на силите на народното опълчение.

„Последствията могат да бъдат просто ужасяващи. В зависимост от посоката на вятъра, под въздействието на хлора могат да се окажат територии от Донецк до Волноваха. Жертвите могат да достигнат десетки хиляди“, предупреждава Стрелков.

„Надявам се, заявлението ни спре варварската силова операция. Опълчението на ДНР не извършва никакви терористични актове нито срещу украинското население, нито срещу населението на ДНР, нито дори срещу войските на противника“, увери министърът на отбраната на ДНР.