Стрелков обяви създаването на движение „Новорусия”

Бившият министър на отбраната на ДНР и известен обществен деец на републиката Игор Стрелков обяви създаването на новото обществено движение „Новорусия”, съобщи „Русская линия”.

Целта на движението е координирането на усилията на всички, които искат да окажат помощ на жителите на Донбас и опълчението. Според Стрелков, движението носи не политически, а изцяло хуманитарен характер.

„Донбас е разрушен от войната, хората останаха без никакви средства. Опълченците и семействата им не са подготвени за зимата. Задачата на „Новорусия” е да създаде независима система за събиране, доставяне и разпределяне на хуманитарна помощ за тези, които се нуждаят”, подчерта Стрелков.

Той отбеляза също, че движение „Новорусия”трябва да послужи за надеждна опора за опълченците от Донбас и най-вече за тези, които защитават своите земи и не получават никаква медицинска помощ. Лидерът на новото движение се обърна към обществото с молба за подкрепа на хуманитарната мисия на организацията.

„Необходима ни е помощ под каквато и да е форма. Ние ще се постараем да осигурим нейното справедливо разпределяне”, подчерта Стрелков.

Представителите на движението ще се опитат да разобличат тези, които използват хуманитарната мисия за личен интерес.

„Нашето движение няма да е под строй, тук всички ние сме партизани-доброволци. То трябва да се състои от инициативата на хората, които искат да приложат таланта си в името на общото благо”, заяви още ексминистърът на ДНР.

Интервю пред РИСИ ТВ – Игор Стрелков: Русия я чака война

http://www.youtube.com/watch?v=1A_fxiuJLn4