Страхил Ангелов към кандидат-депутата от РБ, надписала паметника на Съветската армия: Вие сте болни хора!

Левият кандидат- депутат Страхил Ангелов изнесе лекция на осмата от листата на Реформаторския блок Марта Георгиева, която надписа Паметника на Съветската армия. „Вие сте болни хора!“, обърна се той към нея.

Осмата в листата на Реформаторския блок в 24-ти район в София Марта Георгиева бе задържана пред Паметника на Съветската армия, заради това, че написа „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника. „Този акт показва позицията ни, че света е под заплаха от Русия. България също. За нас това не е паметник, то няма стойност. Ние го наричаме това нещо. Има стойност само за руското посолство”, заяви Марта Георгиева  в ефира на БТВ.

„Паметникът на съветската армия беше боядисан, защото хората, които го направиха търсеха внимание. Това е много тривиален акт и рискува да влоши външнополитически отношения”, отвърна кандидатът за депутат от БСП Страхил Ангелов.

„Не знам за какво станах, това са простотии. Хората в света имат култура и не поругават паметниците си. Вие какъв паметник искате – на Адолф Хитлер ли? Паметници на съветската армия има и във Виена, но там хората ги уважават. Аз мисля, че Марта става в 3:00 ч. посред нощ да драска по паметниците, за да я дават по телевизията. Това не е паметник на Сталин, а е в памет на жертвите на фашизма. Помислете, преди да го поругаете”, призова Ангелов.

„Млади хора сте, как може такова нещо, къде ви възпитават?“, възмути се още Ангелов. „Това е вандалска проява и аз не я одобрявам“, допълни той.

„Вие бихте ли сложили снимка на стената на убиеца на вашия баща? Това е една акция, която цели да покаже реалната заплаха за България. Ние не драскаме, а оставяме политическо послание. Когато това нещо бъде демонтирано и сложено в музей, тогава който иска може да ходи и да му се кланя”, убедена беше Марта Георгиева.

„Вие сте болни хора. Минал е четвърт век от тогава. Това са едни момчета и вие ги наричате репресивен апарат”, нападна я Ангелов за обвиненията й срещу полицаите, които са я арестували.