Стокообменът Русия/Гърция +80%

Президентът на Руската федерация Владимир Путин отбеляза значителния растеж на стокообменът между Русия и Гърция – с 80 процента за първите два месеца на тази година, съобщи ТАСС.
Има някои позитивни тенденции, те се отнасят и за обема на стокообмена, той се увеличи миналата година с над четири процента. А за първите два месеца на тази година – с 80 процента. Със страните от Европейския съюз имаме като цяло 43-процентно увеличение на стокообмена, заяви Путин на среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас, пише economynews.bg
Путин отбеляза, че Русия и Гърция имат в дневния ред добри двустранин проекти, „които за съжаление в момента се намират в замразено състояние“, но имат добри перспективи за развитие.
От своя страна Ципрас заяви, че напредъкът, постигнат в руско-гръцките отношения, е значителен, но остават много открити въпроси, които е необходимо да бъдат обсъдени. Най-важното е обсъждането на нашите позитивни тенденции в двустранния стокообмен и на ситуацията в региона като цяло, каза Ципрас.
Гръцкият премиер съобщи, че нараства потокът от руски туристи в Гърция. Голяма роля за това играе смесената руско-гръцка комисия. Много е важно, че нашето министерство действа в рамките на традицията на развитие и разширяване на руско-гръцките отношения, защото това е база за руско-гръцкото сътрудничество, заяви Ципрас