Стоичков ще презентира Детската шампионска лига в Москва

Легендарният български нападател, носител на престижните титли „Златна обувка“ и „Златна топка“ Христо Стоичков ще лети до Москва, където на 12 юни ще представи Детската шампионска купа „Лукойл“ и ще посети стадион „Спартак“, съобщи „Чемпионат

В руската столица Стоичков ще пристигне от Барселона, където ще вземе участие в празнуванията по повод 25-годишнината от победата на испанския клуб в последната Купа на европейските шампиони на УЕФА. Българинът е посланик на международния проект „Детска шампионска лига „Лукойл“ от 2013 година и като такъв ще вземе участие в презентацията на настоящия сезон, който съвпада със стартиращата в Русия Купа на конфедерациите на ФИФА. Между април и юни се проведоха квалификациите за Детската шампионска лига в градовете, които ще посрещнат мачовете от Купата на Конфедерациите.

Презентацията на детския турнир ще се проведе в Дома на футбола, след което Христо Стоичков, съпроводен от посланика на България в Русия и екскурзовод, ще посети стадион „Спартак“.

Детската шампионска купа „Лукойл“ се провежда за пети път под егидата на Руския футболен съюз и обединява над 30 страни-участници под лозунга „Играем срещу расизма“. Основната им мисия е популяризацията на активната позиция на Русия относно елиминирането на всякакви форми на дискриминация в навечерието на световния шампионат през 2018 година. Посланици на проекта са също Бранислав Иванович, Уесли Снайдер, Горан Пандев, Салваторе Бокети, Куинси Промес, Алексей Смертин и други известни футболисти. Настоящият носител на трофея е португалският „Бенфика“.

Купата на конфедерациите ще се играе в четири руски града между 17 юни и 2 юли.