Среща на българския посланик с водещите руски туроператори за България

Посланикът на България в Русия г-н Бойко Коцев се срещна днес с представители на 11 водещи руски туроператори, които работят с България. Целта бе да се обсъдят резултатите от завършващия летен туристически сезон и да се набележат общи задачи за зимния туристически сезон.

Българският посланик благодари на туроператорите, които в сложен сезон са успели да направят спокоен отдиха на руските туристи в България и са допринесли те да не загубят вярата си в България и в българските туристически партньори. “Благодаря на всички за приноса им в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма, в популяризирането на България в Русия като привлекателна и спокойна туристическа дестинация”, заяви посланик Коцев. Той отбеляза ролята на българските туроператори  “Солвекс”, “Go2Holiday”, “Турал” и на всички, оказали съдействие на руските туристи в България в сложната ситуация на руския туристически пазар.

Г-н Коцев отбеляза, че Русия е важен и приоритетен туристически пазар за България. Българската статистика за първото полугодие на 2014 г. е показала, че туристическият поток от Русия за този период е отбелязал ръст от 4,4 на сто.

Г-н Коцев увери, че както и досега посолството ще продължи да оказва съдействие за реализацията на рекламната кампания на България на руския туристически пазар. Ще продължат и проектите в рамките на историко-патриотическия туризъм и поклоническия туризъм. Работи се и за популяризиране на оздравителния туризъм и българските СПА-центрове, както и за професионалния обмен на кадри от туризма между двете страни.

 Източник: Посолството на Република България в Москва