Среща за развитието на отношенията в туризма между България и Русия

Посланикът на България в Русия г-н Бойко Коцев и и.д. ръководителят на руската държавна агенция “Ростуризъм” г-н Олег Сафонов обсъдиха възможностите за активизиране на връзките между България и Русия в сферата на туризма, съобщиха от посолството на България в Москва.

Акцент в разговора бяха перспективите за увеличаване на взаимния обем на туристи, разширяването на информационното сътрудничество, обмяната на професионален опит. Двете страни се договориха да бъде изготвена Програма за развитие на сътрудничеството между България и Русия в областта на туризма през 2015 г.

Посланик Коцев определи Русия като един от основните туристически партньори на България и подчерта, че тя заема четвърто място по брой туристи, посетили България след Гърция, Румъния и Германия – 624 463 туристи.

Ръководителят на “Ростуризъм” г-н Сафонов благодари за доброто партньорство между руския и българския туристически бизнес в сложния период, който преживява руския туристически пазар. На срещата беше подчертан високият професионализъм и отговорност на българските туроператори, които помогнаха на изпадналите в затруднение руски партньори през лятото.