Средства за масова истерия: Западните медии сипят обвинение след обвинение

На критици, военни експерти и телевизионни водещи им бяха нужни по-малко от 24 часа, за да обявят руския президент Владимир Путин за виновник за трагедията с малайзийския самолет в Украйна. На 22 юли представители на американското разузнаване обявиха, че не разполагат с доказателства, уличаващи Русия като виновник за катастрофата.

САЩ заявиха, че не знаят кой е натиснал копчето, но пък за сметка на това медиите много бързо набраха скорост в стремежа си обвинят руската страна. Недостигът на информация не се оказа пречка за много журналисти, които, както по всичко личи, са напълно сигурни кой е престъпникът, виновен за смъртта на 298 души.

Болшинството от американските медии най-демонстративно отрича всякаква информация от руското правителство, като я обявява за пропаганда. Съвсем скоро Русия доказа, че Украйна е имала възможността да свали самолета, при което Москва не обвини Киев за това. Много журналисти обаче показаха, че не смятат да се отнасят еднакво към всички източници на информация.

След като официално САЩ призна, че не разполага с доказателства за вината на руския президент за катастрофата, американските медии веднага започнаха да търсят нова жертва.

Разследването на инцидента тепърва започва, но това не спира нетърпеливите журналисти да правят изводи и да обвиняват, да изричат присъди…