Спортният министър на Русия: Арестите във ФИФА нямат общо със световното

Рано тази сутрин в хотел Baur au Lac sind в Цюрих са били арестувани няколко високопоставени функционери на ФИФА – съобщава в. „New York Times“.

Министърът на спорта в Русия Виталий Мутко заяви пред ТАСС, че арестите на високопоставени служители във ФИФА  нямат общо със световното през 2018, на което страната ще е домакин.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер няколко пъти похвали Русия. Швейцарецът изтъкна, че очаква страната да направи най-доброто световно първенство в историята.

Рано тази сутрин швейцарските власти задържаха шестима високопоставени служители на ФИФА в хотел в Цюрих. Сред арестуваните е и вицепрезидентът на международната федерация Джефри Уеб.

Очаква се пресконференцията на ФИФА, която е предвидена за 12.00 часа българско време. Генералният секретар на организацията Жером Валке отказа коментар. „Видяхме информацията от медиите и все още се чака яснота по въпроса. На този етап няма да правим по-нататъшен коментар“, заяви той.

Припомняме, че преди 2 месеца група американски сенатори написаха писмо до президента на ФИФА Сеп Блатер, в което се настоява Русия да бъде лишена от домакинството на СП 2018. Отговорът на Сеп Блатер бе: „ФИФА е футболна, а не политическа организация”.