Спиращо дъха заключително шоу на авиосалона МАКС-2015

На аеродрума в гр. Жуковски край Москва вчера бе заключителният ден на Международния авиокосмически салон МАКС-2015, съобщава RT.

Международното изложение бе отрито във вторник, а за многобройните посетители имаше интересна програма на земята и във въздуха.

На изложението бяха представени над 100 самолета и хеликоптера. Сред тях са хеликоптерите Ми-38 и новата модификация на Ми-26, предназначени за работа в условията на Арктика. Зрителите видяха също и самолета Ил-76 – лаборатория за трениране на космонавти в условията на безтегловност, както и изтребителя от поколение 4++ МиГ-35.

В изложението участваха над 150 чуждестранни компании и близо 600 руски. За първи път свои експонати представиха Турция и Обединените Арабски Емирства.

В реч на церемонията на откриването президентът Владимир Путин заяви, че в рамките на форума ще бъдат подписани важни споразумения с чуждестранни партньори.

„Независимо от текущата международна политическа конюнктура МАКС, както и преди, ще стане ефикасна площадка за експертно общуване, за развитие на производствената кооперация и намиране на нови партньори. Русия е отворена за конструктивно делово сътрудничество в аерокосмическата индустрия. Планираме активно да лансираме руски пътнически и транспортни самолети на вътрешния и външния пазар. Ще увеличаваме уникалния космически потенциал на страната. Ще укрепваме водещите си позиции в производството на военна авиационна техника“, заяви руският президент Владимир Путин при откриването на изложението на 25 август.