Солисти на Болшой театър гостуват в „Лебедово езеро“ на Софийската опера

Двама солисти на московския „Болшой театър“ ще гостуват на сцената на Софийската опера и балет. Това са примабалерината Юлия Степанова и премиер-солистът Александър Волчков. Те ще танцуват в красивия балет „Лебедово езеро“ от Чайковски на 25 и 26 юни. Заедно с тях участват Цецо Иванов и Константин Ткач. Гост-диригент е Андрей Галанов, пише в. „Дума“.

Юлия ще влезе в ролята на Одета-Одилия, Александър ще бъде принц Зигфрид.

Степанова е родена в Оренбург. Завършила е Академията на руския балет „А.Я. Ваганова“ и от 2009-2014 г. танцува в трупата на Мариинския театър, в който изпълнява много водещи и централни партии. От края на 2014 г. до първата половина на 2015 г. танцува в Московския музикален академичен театър „К. С. Станиславски и Вл. Немирович-Данченко“. От сезон 2015/2016 г. е в състава на Болшой театър.

Александър Волчков след завършването на Московското хореографско училище постъпва в балетната трупа на Болшой театър. Гастролирал е в Парижката национална опера, Римската опера, Ковънт Гардън. Участник е в съвместен проект през 2011 г. между Болшой театър и калифорнийския център за изкуства „Сегерстром“.

Юлия Степанова

Александър Волчков