Слово на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов

Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме един от най-щастливите и в същото най-тъжни дни в историята на нашия град. Преди 141 години Севлиево бе освободен от Османското владичество с цената на живота на нашите деди. Тази голяма жертва е била направена съзнателно, защото няма нищо по-ценно и скъпо за един човек от щастливото бъдеще на неговите деца.

В битката срещу поробителя са се изправили смели и безстрашни севлиевци. На помощ са се притекли руски войски, които са вдъхнали кураж и увереност на нашите сънародници. Въпреки численото превъзходство на врага, те не са се предавали – имали са достойна опора до себе си в лицето на руската войска.

След това тежко противопоставяне севлиевци за първи път поемат глътка свобода. Това е станало и благодарение на силното приятелство и взаимно уважение между тях и руските войници. Именно доверието стои в основата на бъдещия успех и този пример ние следваме и до днес!

Партньорството е важен елемент в постигането на добри резултати – те са видими в много от сферите на нашия живот. Общината печели доверие от страна на правителството и бизнеса, а това ни дава възможност да реализираме повече проекти в полза на гражданите. И както преди много години севлиевци са получили подкрепа от своите приятели, за да освободят родния си град – така и ние с малки стъпки постигаме общото благо за всички ни.

Нека сведем глави пред паметта на онези герои, които преди 141 години ни дадоха възможност днес да се наричаме свободни и да градим щастливо бъдеще за идните поколения. Нека никога не угасва в сърцата ни гордостта, че сме български и винаги помним подвига на нашите предци.

Искрено пожелавам просперитет и благополучие на нашата община, все повече севлиевци да прославят родния си град и да не забравят бащината си къща, в която винаги ще намерят любов и подкрепа.

Честит празник!

Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

Източник:

http://www.sevlievo.bg/bg/article/3133/slovo-8.html