Синът на Никита Хрушчов разказал защо неговият баща е предал Крим на Украйна

Синът на първия секретар на ЦК на КПСС  Никита Хрушчов- Сергей смята за формалност факта, че неговият баща през 1954 година е предал Крим на Украйна. Синът на съветския лидер е уверен, че днес полуостровът е влязал завинаги в състава на Русия.

„За САЩ това е просто опит да покаже на Русия, кой е господар в световната политика. За Президента на Русия и за самата Русия  това е въпрос на национална гордост и тя ще се съпротивява толкова, кокото трябва”, – казва синът на първия секретар на КПСС Никита Хрушчов в интервю за Daily Beast по повод спора около Крим.

По мнение на Сергей Хрушчов, предаването на Крим на Украйна от неговия баща през 1954 година е било логично. Причината за това е, по негови думи, че по това време са се строили канали между полуострова и УССР. И Никита Хрушчов е решил, че ръководителите на проекта трябва да се намират под една юрисдикция.

Синът на съветския ръководител е уверен, че Крим завинаги се е върнал в състава на Русия. „Русия никога няма да отстъпи”, – заявява Хрушчов.

Той нарича Владимир Путин реформатор и го сравнява с Теодор Рузвелт.

«Времето на Путин е време за установяване на ред в Русия, разрушаване на олигархията, усилване на ролята на Правителството”,  – смята  Хрущов. Той обвинява Запада в поддържане на Майдана, което доведе до кризата в Украйна.

http://interpolit.ru/blog/syn_nikity_khrushhjova_rasskazal_pochemu_ego_otec_peredal_krym_ukraine/2014-04-02-922