Сергей Лавров се срещна с посланиците на славянските страни в българското посолство в Москва

Срещата бе вчера и протече под формата на работна закуска.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се срещна с посланиците на славянските страни в българското посолство в Москва.

Посланик Бойко Коцев поздрави гостите, като подчерта важността да се продължи традицията на подобни срещи с руския външен министър. Коцев отбеляза, че по този начин се обменят регулярно мнения по актуално международни проблеми и се укрепва диалога в двустранното сътрудничество.

Руският външен министър Сергей Лавров подчерта, че културните, исторически и духовни фактори без съмнение обединяват по уникален начин славянските държави, и че Русия държи да развива конструктивни отношения с всяка една от тях.

Главата на руското външно ведомство отбеляза, че има позитивната динамика на развитие в търговско-икономическите отношения между Русия и въпросните страни. Той оцени позитивно и развитието в хуманитарно културната сфера.

В работна закуска взеха участие още и първият заместник министър на външните работи на Русия Владимир Титов, заместник министрите Григорий Карасин и Алексей Мешков, както и посланиците на Македония, Полша, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора, Чехия, и временно управляващите посолствата на Беларус, Босна и Херцеговина и Украйна.

Източник: NBOX.BG