Сергей Лавров: Русия ще работи с всеки президент на САЩ

До координирано и по-ефективно взаимодействие в борбата срещу тероризма можеше да се стигне и по-рано, подчерта руският външен министър Сергей Лавров на пресконференцията след срещата с колегата си от Нова Зеландия Мъри Маккъли, съобщи РИА Новости, цитирана от БНР.

Можехме да направим това по-рано, можеше да бъде спасен животът на много хора, ако проблемът с отделянето на партиотичната опозиция от терористите беше решен по-рано, както се бяхме разбрали, подчерта Сергей Лавров.

Той добави, че Русия обсъжда със САЩ и ООН допълнителни маршрути за доставки на хуманитарни помощи в Алепо.

Готови сме да работим с всеки американски президент. Уважаваме избора на всеки народ и никога не се намесваме във вътрешните работи на други страни, каза още Сергей Лавров по повод замесването на страната му в полемиката между кандидадите за президент в Съединените щати.

„Смятам, че ще мине време и то ще излекува всички, които сега боледуват. Нашите отношения ще се върнат в нормалната си траектория. Но за тази цел някои ще трябва да се освободят от параноята и да престанат да спекулират с понятия от времето на Студената война за достигане на политически цели вътре в Съединените щати“, каза още Лавров.