Семинар за победата събира български и руски дейци в СОК „Камчия“

Международен научно-практически семинар организира Фондация „Устойчиво развитие за България“ с подкрепата на фонд „Русский мир“. Мероприятието ще протече от 29 май до 1 юни 2015 г. под мотото „Ние бяхме заедно в борбата против фашизма“, предава вестник „Народно дело“.

Форумът се открива на 30 май 2015 г. от 9,30 часа в зала „Москва“ на хотел „Лонгоз“ на Санаторнооздравителния комплекс „Камчия“. Семинарът е посветен на 70-годишнината от Победата и е част от дългогодишния проект на Фондация „Устойчиво развитие за България“ „Училище на бъдещето“.

В семинара ще участват български учители и ученици, отличени на Международния ученически конкурс „Заедно в ХХ век“, ветерани антифашисти от България и Русия. Лектори ще бъдат Виктор Скрябин – заместник-директор на Централния музей на Великата отечествена война, доц. д-р Емилия Лазарова, Игор Завялов – председател на Съвета на ветераните от Великата отечествена война в България, антифашисти от България.

Целта на проекта е чрез непосредствена връзка и общуване между учители, ученици, учени и ветерани да се постигне задълбочаване на знанията и уменията на преподавателите, а на учениците да се утвърди историческата истина за Втората световна война.

Провеждането на форума е и възможност да се окаже внимание на ветераните и да се почете паметта на милионите герои и жертви, както и да се създадат атмосфера, връзка и приемственост между поколенията и близките ни народи.