Светлана Захарова отново на българска сцена

След бляскавото и предстaвяне, което зрителите имаха възможност да видят за първи път в спектакъла “Жизел”, заедно със солисти на Националната опера и балет, суперзвездата на „Болшой театър“ – Светлана Захарова „ще изгрее“ в авторския спектакъл „Amore”.

На 10 май 2018 г. в зала 1 на НДК, ще бъде представена премиерата на новия изключително интересен и оригинален спектакъл, реализиран благодарение на суперзвездата на руския балет и „Болшой Театър“ – Светлана Захарова. Идеята обединява три произведения от три различни хореографа, като на прима балерината ще партнират трима талантливи танцьори от „Болшой театър“. Абсолютно различни като музикален съпровод, хореография и настроение, всички тези представления са свързани в едно – думата „Amore“ (любов).

S_AMORE_Francesca da Rimini_

 

На сцената Светлана Захарова ще блести редом с талантливото съзвездие от танцьори: Михаил Лобухин, Денис Родкин и Денис Савин.

В спектакъла „Amore“ Захарова ще интерпретира хореографията на трима световноизвестни хореографа: Юрий Посохов („Балет на Сан Франциско“), Патрик де Бана („Държавен Виенски балет“) и Маргьорит Донлон (ирландска хореографка, работеща в Берлин).

Francesca da Rimini“ на Юрий Посохов се свързва с едноименното симфонично произведение на Чайковски, което е вдъхновено от любовна история от класиката на Данте Алигиери – „Ад“.

S_Zakharova_Rain..

Rain Before It Falls“ е изключително абстрактна идея, визия и мистериозна атмосфера. Негов хореограф е Патрик де Бана, който сам дори участва в танците. Музикалното изпълнение включва класическото звучене на Бах и Респиги, смесени допълнително със съвременна електронна музика от Карлос Пина-Куинтана.

Strokes Through the Tail” с хореография на Маргьорит Донлон  по музика на великия Моцарт и неговата „Симфония №40“.

Иновативната 3D сценография е на Мария Трегубова, а руския моден дизайнер Игор Чапурин създава костюмите за „Strokes Through the Tail” и “Francesca da Rimini“, като лаконично и символично, облича героите в бяло и червено. Бялото е невинност, червеното е любовта и смъртта.

В резултат на това „Любовта“ се превръща в нова стъпка нагоре за Светлана Захарова, потвърждаваща статута и на звездата от световния балет.

Световната премиера на спектакъла беше на 12 май 2016 г. в „Театър комунале Лучано Павароти“, Модена, а на 24 май 2016 г. – в „Болшой театър“. Този изключителен успех продължи и на сцените в Лондон, Италия, Кипър, Япония и др.

 

Билети може да закупите в мрежата на ИВЕНТИМ.БГ и партньорските вериги.

Снимки: Роберто Ричи.