Санкциите срещу Москва доведоха до разцепление между елита, но не в Русия, а на Запад

Санкциите срещу Москва доведоха до разцепление между елита, но не в Русия, а на Запад, заяви в интервю пред ТАСС ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Иванов, публикува БГНЕС.

В отговор на въпрос дали санкциите са довели до разцепление в руския елит в Русия, Иванов каза: Да, но в огледално отражение. Разделянето на елита не се случва тук, а на Запад“.

В тази връзка, той обърна внимание на съществуващата практика сред западните лидери на критикуват Русия, а полиците, които напускат постовете си „започват открито да се идентифицират с руската позиция“. „Докато са на власт не трябва да казват нищо друго, а след като подадат оставка, изразяват собствените си идеи и мисли“, обясни Иванов.

Ръководител на президентската администрация посъветва също така украинските власти да мислят сериозно върху развитието на икономиката си. „Ако властите в Киев мислят за бъдещето на държавата, те трябва сериозно да се загрижат“, заяви Иванов. Според него Украйна се превръща в „глупав“ придатък на селскостопанското производство. По думите на Иванов вторият сценарий за Украйна е износ на евтина работна ръка. Представителят на Кремъл призова да не се забравя, че след събитията в Донбас три милиона украинци са се преместили в Русия.