Сайтът на немското правителство поправи грешката си за Крим след забележката на Лавров

Сайтът на германското правителство поправи данните в материала за Крим, съобщи немското издание Der Spiegel, предаде РИА Новости.

На 9 декември руският външен министър отбеляза, че „тези дни на сайта на правителството на ФРГ се е появил материал – справка за Крим“. „И там, наред с всичко останало, се казва, че Крим от столетия е населен от татари, украинци, арменци, гърци и немци. Руснаци там не са споменати. Ако това е официалният сайт на правителството на ФРГ, много бих искал да знам, кой е съставял тази справка. Това е въпрос, който задаваме към нашите колеги в Берлин“, каза Лавров.

Представителят на правителството на ФРГ потвърди пред Der Spiegel, че в материала действително „руснаците не са посочени като жители на полуострова“. Според него, това е „редакционна грешка, за която съжаляваме“.

В момента грешката вече е поправена и в текста е казано за Крим следното: „В продължение на столетия Крим населяват различни национални, етнически и религиозни групи. Към тях се отнасят руснаци, кримски татари, украинци, арменци, гърци и немци“.