Савченко предложи поетапна отмяна на санкциите срещу Русия

Депутатът от украинския парламент и член на украинската делегация в ПАСЕ Надежда Савченко се изказа за поетапна отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия в случай на изпълнение на необходимите условия от руската страна. Това тя заяви в интервю за руската редакция на Deutsche Welle, предаде РИА Новости.

„Смятам, че санкциите трябва да бъдат по-персонални, за да могат хората, които вършат нередности, за получат това, което заслужават. Икономическите санкции е желателно да се отменят с времето, при изпълняването на посоченото задължение. Това трябва да се извършва поетапно“ каза Савченко.

Тя отбеляза, че според нея е неприятен фактът, че санкциите вредят на обикновените граждани – както в Русия, така и в Европа и Украйна.

Савченко подчерта, че Западът трябва да разговаря с Москва на езика на икономиката и политиката, а не да се впуска в Трета световна война.

„Не смятам за необходимо да се започва Трета световна война“, заяви тя. „Европа може и е длъжна цивилизовано да разговаря с Русия на езика на икономиката и политиката“, но „да се води диалог с изначално продажни хора, които се интересуват само от своите частни интереси, няма смисъл“, убедена е украинската депутатка.