РФ очаква разяснения от посолството на САЩ по повод разпространяването на информация за жертви в Сирия

Русия иска да получи разяснения от американското посолство във връзка с разпространяваните от дипломатическата мисия съобщения за жертви сред мирните жители при ударите на ВКС на РФ в Сирия, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Ще припомня, че не толкова отдавна министерството на отбраната покани представителите на военните аташета, на които бяха зададени въпросите: от къде, от какви източници черпят информация за това, че Русия работи не по тези цели, в резултат на което загиват мирни жители. Никаква информация не ни бе предадена официално“, подчерта Захарова по време на брифинг.

„В същото време в навечерието на важни събития тайно се разпространяват такива агитации. Не мога да ги нарека по друг начин“, отбеляза представителят на МВнР на РФ, коментирайки съобщението на американското посолство за това, че в резултат на въздушните удари на ВКС на Русия в Сирия е имало цивилни жертви.

По-рано сътрудници на Международния Комитет на Червения Кръст (МКЧК) в Сирия съобщиха, че не потвърждават твърденията на редица западни медии за това, че ВКС на РФ са нанасяли въздушни удари по болници в Сирия.