Руснак по душа: Джеф Монсън иска да получи руско гражданство

Още една западна знаменитост пожела да се пресели в Русия. Американският ММА боец Джеф Монсън заяви, че в Русия се чувства обграден от много добри хора, и затова се обърна към властите с молба да получи руско гражданство.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че молбата на Монсън за получаване на руско гражданство е получена. Предстои тя да бъде разгледана, след което държавният глава ще вземе окончателно решение.

„Имам много приятели в Русия. Идвайки тук, аз се чувствам особено. Това далеч не е някакъв лекомислен порив – това е напълно осъзната стъпка. Реално аз се чувствам руснак по душа, близка ми е културата и историята на вашата страна. А паспортът и гражданството са само формалност, нищо повече“, казва борецът.

Оказа се, че Монсън вече чете в превод произведенията на Лев Толстой и Михаил Бакунин. Според него, дори намирайки се извън Русия, благодарение именно на четенето, той попива от руския дух.

По-рано руски паспорт получи известният френски актьор Жерар Депардийо. Намерение да получат руско гражданство изявиха също и френският актьор Сами Насери и италианската актриса Орнела Мути.