Руско-сръбските екипажи на МиГ-29 проведоха първите си съвместни полети на ученията край Астрахан

Руски и сръбски пилоти проведоха първите си полети на двуместните изтребители МиГ-29 и вертолетите Ми-8 в рамките на съвместните учения „БАРС-2015“ край Астрахан. Това съобщиха в понеделник, 5 октомври, от пресслужбата на руското министерство на отбраната.

„Съвместните руско-сръбски авиационни екипажи проведоха първите си тренировъчни полети на изтребителите МиГ-29 и транспортно-бойните вертолети Ми-8 в рамките на летателно-тактическите учения „БАРС-2015“. Общуването между екипажите се осъществява както на руски, така и на английски език“, заяви представителят на ведомството.

В рамките на маневрите руско-сръбските екипажи на МиГ-29 ще отработят въздушен бой, прехващане и унищожаване на въздушни цели и нанасяне на удари по наземни цели. На пилотите на вертолетите Ми-8 им предстои да изпълнят изстрелвания на неуправляеми ракети, както и да се заемат с издирване и спасяване на „пострадалите“.

„В ученията ще участват до десет единици авиационна техника, – напомниха от министерството на отбраната на РФ. – Пилотно-тактическите учения „БАРС-2015“ ще продължат до края на тази седмица“.

Първите руско-сръбски летателно-тактически учения започнаха в Астраханска област в събота.