Руското следствие: Детегледачката, която уби дете в Москва, е била подстрекавана

Руското следствие твърди, че гражданката на Узбекистан Гюлчехра Бобокулова, заподозряна за убийството на четиригодишното момиче в Москва, не е действала сама и е имала подстрекатели. По думите на следователя личността им засега не е установена и в момента се води разследване, предаде ТАСС.

„Към момента не са установени съучастници и подстрекатели“, заяви следователят в Пресненския съд в Москва.

Гюлчехра Бобокулова остава в ареста за два месеца.

Пред журналисти извън съдебната зала Бобокулова е заявила, че признава вината си за убийството. Тя е посочила, че е убила детето по заповед на Аллах.

Пред съда Бобокулова не е възразила срещу постановения срок за ареста.

Източник в правоохранителните органи съобщи, че версията за наличието на съучастници и подстрекатели се проверява наравно с другите възможни мотиви за извършване на престъплението.

„Следствието е длъжно да провери всички версии, включително и тази за възможното подстрекателство на Бобокулова. Психично болните често се превръщат в жертви на екстремистки настроени лица, тъй като много бързо се поддават на влияние. Още повече, в този случай, когато средата, в която е израснала е била такава. В момента се установява също и самоличността на съпруга й, за който тя самата разказа“, съобщи източникът.

Той отбеляза, че при разпита Бобокулова е била объркана в показанията си, казала е, че „така са й наредили“ и се е държала нервно и неадекватно.

Бобокулова е заявила пред журналисти, че не смята да се извинява на родителите на убитото момиченце.