Руското министерство на отбраната публикува видео на унищожаването на команден пункт на ИД в Сирия

Министерството на отбраната на Русия публикува видео на новите удари на руската авиация срещу позициите на терористите от „Ислямска държава“ (ИД) през изминалото денонощие, предаде РИА Новости.

На публикуваните кадри е заснет въздушен удар по полевия лагер на терористите край Маарет Ен-Нууман, както и срещу позициите на ИД в района. Фиксирани са и обстрел на позицията на терористите с изтребител-бомбардировач Су-34 и унищожаването на команден пункт на ИД.

Както се съобщава, самолетите Су-34, Су-24М и Су-25 се извършили 18 полета и са нанесли удари по 12 обекта на групировката „Ислямска държава“ (ИД) в рамките на операцията на руската бойна авиация в Сирия. Голяма част от полетите – 10 – е извършена през нощта, като са бомбардирани седем обекта на терористите.

В резултат от преките попадения са унищожени команден пункт и свързочен възел на въоръжените формирования на ИД в района Дар-Тааз, провинция Алепо. Щурмовите изтребители Су-25 са бомбардирали полеви лагер на ИД в района Маарет-ен Нууман, провинция Идлиб. Напълно разрушени са бункери, а също така складове за оръжие и горивосмазочни материали на терористите, съобщиха още от министерството на отбраната на РФ.