Руското МВнР опроверга информацията за унищожената руска военна техника в Украйна

Руското министерство на отбраната опроверга информацията, че украинската армия е унищожила „руска военна колона”, за която се твърди, че пресякла руско-украинската граница, предаде Интерфакс-Русия.

Говорителят на министерството генерал-майор Игор Конашенков заяви, че „никаква руска военна колона, за която се твърди, че е преминала руско-украинската граница, било то през нощта или през деня, не съществува”.

„И ще е най-добре, ако украинската артилерия е унищожила фантом, а не бежанци или свои собствени войски”, посочи още Конашенков.

Напомняме, че на 15 август украинският президент Петро Порошенко заяви, че „през нощта значителна част от руска военна техника е била унищожена от украинската артилерия”.

Граничният отдел на Федералната служба за сигурност на Русия отхвърли обвиненията. От отдела посочиха, че в граничните райони патрулират мобилни групи граничари, но само на територията на Русия. Представителят на регионалното Управление на Граничната служба на ФСБ поясни, че във връзка с регулярните обстрели срещу територията на Русия и зачестилите случаи на масово преминаване на украински военнослужещи на руско-украинската граница се предприемат всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността на жителите в граничните населени места.