Руски треньор прави безплатен семинар по муай тай във Варна

Руски треньор ще проведе безплатен семинар по муай тай от 19 часа във Варна днес.

Домакин на събитието е един от водещите клубове по кикбокс и муай тай в града Вокил.

По покана на председателя на варненския клуб Галин Димов Варна ще бъде в центъра на събитията през лятото, като гостът от Санк Петербург е Ростислав Петровский.
Той е председател и треньор на руския клуб по муай тай „Хищник“.

След като приключва състезателната си кариера през 2008 г., продължава своето обучение в Тайланд и завръщайки се в родната си страна основава свой клуб по муай тай.

За краткия период от 9 години неговите ученици ежегодно печелят много силните градски, републикански и международни турнири.

Част от тях са от елита на муай тай в Русия и медалисти от най-големия международен професионален турнир – Олимпиада по бойните изкуства. Ростислав Петровский също е и основател най-големия интернет портал в Русия http://muay.life

В него комуникират всички клубове по муай тай в Санк Петербург, които са над 40 и в района.

Днес ще е първият негов семинар в България, специално и само за възпитаниците на клуба домакин.

След като обсъдиха взаимните възможности и ползи, двамата треньори от България и Русия решиха да отворят вратите за всички радетели на този спорт с една единствена цел – популяризиране и обмяна на опит.

Това е своеобразен жест от страна на руския треньор да покаже доста от „нещата в кухнята“ и да запознае българските бойци с руската школа по муай тай.

Семинарът, който ще се проведе във Варна, е напълно безплатен и е подарък от Галин Димов към всички бойци, развиващи този прекрасен боен спорт.

Семинарът ще започне в 19 часа, като за тези, които нямат възможност да присъстват ще бъде осигурено предаване на живо от фейсбук страницата на клуба – https://www.youtube.com/watch?v=3tk9MzC22ro