Руски сенатор: Убийството на журналиста Павел Шеремет е провокация с цел да не се допусне диалог между Украйна и РФ

Първият зам.-председател на комитета на Съвета на федерацията на Русия по отбрана и сигурност Франц Клинцевич счита, че убийството на журналиста Павел Шеремет в Киев е провокация с цел да се направи невъзможен диалогът между Украйна и РФ, предаде ТАСС.

„Убийството на журналиста Павел Шеремет е очевидна провокация, чиято цел е да се направи невъзможен всеки диалог между Украйна и Русия“, заяви сенаторът. Според него, „други мотиви в момента не се виждат“. „Някой явно смята, че руско-украинските отношения не са достатъчно провалени“, каза Клинцевич.

„Не мина и половин ден след престъплението, когато съветникът на вътрешния министър на Украйна Зорян Шкриряк заяви, че тамошните спецслужби вече вървят по „руска следа“. Не се съмнявам, че в бъдеще тази тема само ще се развива“, убеден е сенаторът.

Клинцевич подчерта, че убийството на Шеремет „далеч не е първото убийство на журналист в Украйна“. „И нито едно от тези престъпления не бе разкрито. Нямаме никакви основания да смятаме, че виновните за смъртта на журналиста ще бъдат разкрити“, каза той.

Журналистът Павел Шеремет загина в сряда сутринта в Киев, след като автомобилът, с който отивал на работа, бе взривен, припомня ТАСС. Полицията в Киев определи смъртта на журналиста като умишлено убийство.