Руски романси ще звучат в Музикалното училище в Бургас

Самовар на кръгла маса, томче стихове на Пушкин, в ъгъла – малък роял и ноти на популярен романс… Звучи музика – задушевна, топла, искрена…

Пренесете се в тази уютна атмосфера, за да се насладите на изисканата словесност и интимна лирика на руската поезия и музика.

Руски романси ще звучат тази седмица в концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф.Панчо Владигеров“, предаде news.burgas24.bg.

Концертът посветен на незабравимите руски песни и поезия се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда“ и е адресиран към широк кръг публика.

Заедно с вокалните интерпретации на сцената ще прозвучат и инструментални солови и ансамблови изпълнения на популярни руски песни. В програмата са включени произведения на Чайковски, Дунаевски, Драгомижский и др.

Освен на музикалните изпълнения публиката ще има възможност да се наслади и на стиховете на Ал.Пушкин, Ал. Блок, Ана Ахматова, Марина Цветаева и други, които ще звучат в изпълнение на учениците от класовете по актьорско майсторство.

Специален гост на проявата ще бъде солистката на Държавна Опера Бургас Людмила Михайлова, която също е възпитаничка на Музикалното училище.

Ако искате да се потопите в магията на руското изкуство, заповядайте днес в 18 часа в Концертна зала на Музикалното училище. Вход свободен!