Руският министър-председател подчерта важността на раждаемостта в страната

„Едно от най-важните постижения на руското здравеопазването в последните години се превърна ръста в раждаемостта“, заяви руският премиер Дмитрий Медведев по време на среща на президиума при президента на РФ на стратегическото развитие и приоритетни проекти“, предаде РИА Новости.

„Едно от основните постижения на последните години стана ръста в раждаемостта, по-нататъшно подобряване на здравните грижи за майките и новородените, което със сигурност изисква най-голямо внимание в рамките на нашата проектна работа“, – каза министър-председателят.
Медведев също така отбеляза, че медицинската помощ трябва да бъде на разположение на жителите на абсолютно всички региони.

„Нужно е по такъв начин да се организира нашата работа, за да може наистина да се гарантира, че всички в нашата страна, независимо от местоположението, без никакви проблеми и опашки ще ги прегледа лекар, ще получат бързо и ефективно диагностициране, ще получат модерна високотехнологична помощ, лекарства“, заяви Медведев.
Според него, този проблем е особено остър за жителите на труднодостъпните региони в Русия. „Именно проблемът на достъпа до здравни грижи е едно от основните направления, по които трябва да се работи“, завърши руският премиер.

Превод и редакция: „КРОСС“