Руските войски за въздушно-космическа отбрана ще проведат учение със зенитните комплекси С-300 и С-400 в Южна Русия

Руските войски от въздушно-космическата отбрана (ВКО) ще проведат през август в Астраханска област учения с използването на зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-300 „Фаворит“, С-400 „Триумф“ и Панцирь-С1“. Това съобщи представителят на пресслужбата на руското министерство на отбраната по войските на ВКО полковник Алексей Золотухин, предаде ИТАР-ТАСС.

„В тактическите учения по бойна стрелба на полигона Ашулук ще приемат участие около 800 военнослужещи от войските за ВКО и повече от 200 единици военна и специална техника ЗРК С-300 „Фаворит“, С-400 „Триумф“, и „Панцирь-С1″“, уточни Золотухин.

В ученията ще участват бригади от противовъздушната отбрана (ПВО), зенитно-ракетните полкове и радиотехническите подразделения, отговарящи за ПВО на Москва и Централния промишлен район на Русия. „Особеност на учението е представянето на реални бойни условия и използването на условен противник от целия спектър от средства за въздушно-космическо нападение“, отбеляза още полковникът.

Участниците в ученията ще демонстрират нанасяне на масиран ракетен удар и унищожаване на цели във всякакъв диапазон от височина и скорост. Радиотехническото подразделение ще осигури контрол на въздушната обстановка и съпровождането на целите.