Руската ФСС разби групировка за незаконни доставки на оръжие от ЕС и Украйна

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС) разби организирана престъпна групировка от страната, замесена в организиране на канали за доставка на оръжия от държави членки на ЕС и  Украйна на  територията на РФ, съобщи пресцентърът на ведомството, цитиран от ТАСС.

„При продажба на поредната партида оръжия през юли в Смоленск са заловени на местопрестъплението“ редица организатори на криминалния бизнес, включително осъждан гражданин на Азербайджан. В 12 региона от Федерацията междувременно са задържани „14 активни членове на престъпната групировка, трима от които – действащи служители на полицията“.

Участниците в групата използвали фалшиви документи и номера на коли. Силите за сигурност са конфискували по време на операцията над 150 огнестрелни оръжия – картечница и автомати „Калашников“, картечни пистолети, карабини, щурмови пушки, пистолети и револвери, гранатомет, резервни части за оръжия, муниции, експлозиви и детонатори, информира ФСС.

Според информация на спецслужбата, са ликвидирани 4 цеха за изготвяне и модернизация на средства за поразяване, както и 2 работилници за производство на боеприпаси.