Русия покани на границата си с Украйна военни аташета от 18 страни

Министерството на отбраната на Русия покани на границата си с Украйна военни аташета от 18 страни, в това число от САЩ и Германия, предаде РИА Новости.

Поводът за това решение е последният обстрел на руска територия от украински военни, както и зачестилите нарушения на руската граница от украинска страна.

„Ние поканихме акредитирани в Москва военни аташета от 18 страни (САЩ, Германия, Франция, Китай, Япония, Украйна и други), да посетят на 15 юли посочените райони”, отбеляза зам.-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов.

„Разглеждаме това мероприятие като още един жест на добра воля от руска страна, което о потвърждение за нашата откритост по отношение на военна дейност, а също на още един опит реалното положение в района на руско-украинската граница до широките кръгове на световната общественост”, поясни Антонов.

МВнР на Русия смята, че тази стъпка ще спомогне за създаване на благоприятни условия за реализиране на задачите за най-скорошно прекратяване на насилието и началото на открит общоукраински диалог, се съобщава на сайта на МВнР на Русия.