Русия под атака

От статия на Доктор Пол Крейг Робъртс (служил в администрацията на Рейгън), PressTV, Техеран

В редица мои статии съм обяснявал, че Съветският съюз е служил като ограничение на властта на САЩ. Разпадането на Съветския съюз освободи нео-консервативния път за американската световна хегемония. Русия при Путин, Китай и Иран са единствените ограничения за нео-консервативния дневен ред на САЩ. Нейните ядрени ракети и военни технологии правят Русия най-силната военна пречка за американската хегемония.

За да се неутрализира Русия, Вашингтон развали споразуменията на Рейгън и Горбачов и започна да разширява НАТО в бившите съставни части на съветската империя, и сега възнамерява да предяви бившите съставни части на Русия, Грузия и Украйна. Вашингтон се оттегли от договора, който забранява анти-балистичните ракети и е установил анти-балистични ракетни бази на границата на Русия.

Война срещу Русия

Руското правителство (а също и правителството на Украйна), „глуповато“ позволи на голям брой НПО, финансирани от САЩ, да действат като агенти на Вашингтон под прикритието на „Организации за човешки права“, „Изграждане на демокрацията“, т.н. Дори „Pussy Riot“, събитието им беше операция, целяща да се сложат Путин и Русия в прожекторите на лошата светлина. (Тези жени бяха полезни наивници.)

Атаките на Западните медии на Олимпиадата в Сочи са част от подигравателното „демонизиране“ на Путин и Русия. Вашингтон е определил, че няма да позволи Русия да има прояви на успех в нито една област, нито в дипломацията, нито в спорта, или в човешките права.

Американските медии са Министерството на пропагандата на правителството и на корпорациите, и помагат Вашингтон да боядисва Русия в лоши цветове. Стивън Коен описва медийното отразяване на Русия от САЩ като „цунами от срамни, непрофесионални и политически възпалителни статии.“ Distorting Russia By Stephen F. Cohen

Като наследство от Студената война, американските медии запазват образа на свободната преса, че може да и се вярва. В интерес на истината, няма свободна преса в Америка (с изключение на интернет сайтове). Вижте един пример. През по-късните години от режима на Клинтън, правителството на САЩ разрешава на пет големи медийни конгломерати да се концентрират разпръснати. Стойността на тези големи мега-компании зависи от федералните им лицензи. Ето защо, медиите не смеят да вървят срещу правителството по всички важни въпроси. В допълнение, медийните конгломерати вече не се управляват от журналисти, а от бивши рекламни директори и от корпоративни правителствени служители, които не представят факти, а приходи от реклама и достъп до правителствените „източници“.

Вашингтон използва медиите, за да подготви американския народ за конфронтация с Русия и за да повлияе на руснаците и на други народи по света за да ги настрои срещу Путин. Несъмнено Вашингтон би искал да види по-слаб или по-отстъпчив руски лидер от сегашния.

Vladimir Putin on working visit to Sakhalin

Много руснаци са наистина „наивни“. След като претърпяха комунистическото управление и хаоса от колапса, те наивно вярват, че Америка е най-доброто място, пример за света, „бялата шапка“, на която може да се вярва. Това са тези идиотски убеждения, които виждаме да се проявяват в Западна Украйна като САЩ от своя страна дестабилизира страната в подготовка да я поеме. Украйна е важно оръжие, което САЩ ще използва за да дестабилизира Русия.

Някои руснаци се извиняват на Вашингтон, като обясняват, че това е анти-руската реторика от старите стереотипи от времето на Студената война. „Старите стереотипи“ са червена херинга подвеждаща разсейване. Вашингтон стреля по Русия. Русия е под атака, и ако руснаците не осъзнават това – те просто ще бъдат ликвидирани малко по малко.

Много руснаци са заспали, но „Изборский клуб“ се опитва да ги събуди. В една своя статия от 12 февруари в руския седмичник „Завтра“, стратегически и военни експерти предупреждават, че Запада използва протестите, за да може да се преобърне решението на Украинското правителство за присъединяване към Европейския съюз. Такъв преврат ще доведе до братоубийствена война в Украйна и би представлявал сериозна стратегическа заплаха за Руската федерация. Ако това се случи експертите твърдят, че последствията ще бъдат следните:

Загуба на Севастопол като база за Черноморския флот на Руската федерация;

Чистки на руснаци в източната и южната част на Украйна, произвеждащи наплив на бежанци към Русия;

Загуба на производствените мощности в Киев, Днепропетровск, Харков;

Потискане на руският език в населението чрез насилствена „украинизация“;

Създаване на военни бази на САЩ и НАТО в Украйна, включително и в Крим, и създаване на центрове за обучение на терористи, които ще бъдат създадени в Кавказ, по бреговете на Волга, а може би и в Сибир.

Разпространение на дирижираните киевски протести между неруските етноси в градовете на Руската федерация.

Руските стратези заключават, че евентуалното развитие на ситуацията, която се оформя в Украйна ще бъде катастрофална за бъдещето на Русия.

Вашингтон е извършителят на кризата в Украйна и възнамерява да поеме държавата. Това е перфектен план за дестабилизиране на Русия и за обезсилване на успешната дипломация на Путин в предотвратяването на американската военна атака срещу Сирия и Иран. По същество, ако Вашингтон успее в Украйна, Русия ще бъде елиминирана като ограничение за американската световна хегемония, само Китай ще остане.

Майдана

Разбира се, Русия би могла да функционира по Американския метод. Ако Русия има безпилотни самолети, може да ги използва (както Вашингтон прави), за да убие лидерите във Вашингтон, спонсорите на протестите. Или може да изпрати екипи от специалните си части за да отстрани агентите, които работят срещу Русия. Ако ЕС продължава да подкрепя дестабилизирането на Украйна, Русия може да отреже нефтените и газовите доставки за европейските държави, които са кукли на конци управлявани от Вашингтон. Алтернативно, руската армия може да окупира Западна Украйна за да отцепи територията, която доскоро е била част от Русия в продължение на 200 г. Сигурно е, че по-голямата част от жителите в Източна Украйна предпочитат Русия, а не ЕС.

Възможно е дори, че промитите мозъци в западната половина на Украйна могат да спрат да излизат с пяна по устата и да разберат, че целите на САЩ / ЕС са плячкосването.

Източник: Anonybulgaria

http://bgeurasia.org/