Русия не страда от санкциите

Има лов на вещици и нова Студена война между САЩ и Русия, каза президентът на ВТБ Андрей Костин по време на Икономическия форум в Санкт Петербург в интервю за Bloomberg на 1 юни 2017.

Ние някак си живеем със санкциите, каза Андрей Костин.

„Но има други важни въпроси като борбата с тероризма, Сирия, Украйна – много  други неща, в които Америка би могла да играе доста конструктивна роля.“

Американските политици превърнаха разследването за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ в лов на вещици, за да си уредят вътрешнополитическите сметки, каза шефът на втората по големина банка в Русия.

„Това всъщност е нова Студена война”.

Костин отхвърли заплахата от нови санкции срещу Русия, въпреки че каза, че вече не очаква вдигане на ограниченията. След победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ миналата година, когато обеща да изгради по-добри отношения с руския президент Владимир Путин, Костин прогнозира, че санкциите срещу Русия, наложени през 2014, след като анексира Крим от Украйна ще бъдат облекчени или премахнати.

Костин, който е бивш дипломат от съветското посолство в Лондон защити руския посланик Сергей Кисляк, чиито срещи с бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин и зетя на Тръмп, Кушнер са в центъра на разследването.

„За един посланик колкото повече контакти има, толкова по-добре работи”, каза Костин. „Не виждам защо това се смята за предателство в Америка. Посланиците съществуват с една единствена цел: да развиват контакти”.

Чуйте интервю на Андрей Костин, президент на ВТБ Банк за санкциите, разследването за връзки с Москва на екипа на Тръмп и Brexit във видеото.