Русия и САЩ вече подготвят среща между Путин и Тръмп

Процесът по подготовка на срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп вече е в ход, но конкретна дата все още няма, заяви зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, предаде РИА „Новости“.

Този въпрос бе обсъден и по време на първата двустранна среща между външния министър на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Бон.

„Стана дума, разбира се, и за проблемите в двустранните отношения, както и за предстоящите контакти на различни нива, включително и за подготовката на първата лична среща между президентите. Искам веднага да поясня, че все още няма посочена дата и място за провеждане на срещата, но практическата подготовка вече е в ход и по този въпрос имаме пълно взаимно разбиране с американската страна“, посочи Рябков пред Думата.

Лавров се срещна с Тилърсън в Бон в рамките на срещата на министрите от Г20. Страните окачествиха срещата като продуктивна и изразиха намерение за възобновяване на сътрудничеството и търсене на допирни точки.