Русия и България се споразумяха за организиране на ученически екскурзии

Русия и България са се споразумели за организиране на руско-българска туристическа програма за ученици „По следите на великите сражения”, в рамките на която българските ученици ще бъдат поканени в Москва за празнуването на 71-годишнина от Великата Победа, а също така ще посетят обекти на военно-историческото наследство на столицата, съобщават от Ростуризъм.

За руските ученици ще бъдат организирани екскурзии в България по маршрути, свързани с историята на Освобождението на България от руските войски и Съветската Армия. Ще посетят основните забележителности: Храма Александър Невски, мемориала Шипка, паметника „Альоша”, паметника на Александър II и др.

Освен това, руските ученици ще се срещнат със свои връстници от рускоезични български учебни заведения.

Русия и България са се споразумели да активизират контактите в областта на туризма по линията на бизнеса (туроператорите) и организиране на екскурзии за български и руски журналисти.

Туристическите агенции в България предприемат мерки за осигуряване на безопасна, по-евтина и по-опростена почивка за руските туристи. В частност, България 3,5 пъти е намалила цените на визите за руски туристи. За деца под 16 години България планира да издава безплатни визи.

 

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Rossiya-i-Bolgariya-dogovorilis’-o-zapuske-turov-dlya-shkol’nikov-32619