Русия изрази недоволство от „разюздана антируска“ пропаганда в САЩ

Русия изрази недоволство и възмущение от „разюзданата антируска кампания“ в американските медии, предадоха осведомителните агенции, цитирани от dariknews.

„Общонационалните американски медии и водещите политоложки центрове като по команда изливат русофобски пасквили, старателно представят Русия в образа на врага, внушавайки на ограничените хора ненавист към всичко руско“, се казва в изявление на руското външно министерство.

Ведомството критикува „рицарите“ от времето на Студената война о. р. генерал Робърт Скейлс и бившият главнокомандващ на силите на НАТО в Европа Уесли Кларк. Първият бил призовал вчера „да се убиват руснаци“, а наскоро вторият говорел на заседание на Атлантическия съвет за „руската заплаха“, настоявал САЩ да доставят оръжие на Киев и хвалел „бандеровците“, тоест привържениците на украинския националист Степан Бандера.

Външното министерство на Русия атакува и заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън заради думите му че отстояването на правото на жителите на Донбас да говорят руски е „лингвистичен национализъм на Русия“.